BIO

Nomis, Djeep en Sub vormen samen het DJ-collectief Soil Convention. In de aderen van deze drie DJ’s vloeit een portie vette vintage Funk en Soul van de bovenste plank. Echter, om elke dansvloer te kunnen rocken draaien de DJ’s ook aanverwante genres zoals Jazz, Disco, Latin, Hip-Hop en House.

Homebase voor deze old school Funk en Soul players was drie jaar lang kweekvijver Atlantis Podium te Alkmaar. Een maandelijkse draaiavond in het toenmalig bovencafe van Atlantis (Gotta Groove) was het eerste officiële wapenfeit. Een avond vol relaxte soul met een vette jus van jazz en funk platen. Afgelopen jaar werd deze avond wegens succes uitgebreid met een maandelijkse ‘voetjes-van-de-vloer’ avond in het Tooncafe (GeT LiFTeD). Up-tempo Funk, Soul en Acid Jazz platen, recht in je gezicht. Op je stoel blijven zitten is geen optie, je heupen komen vanzelf in beweging. Vergeet je bretels niet.

PLAYERS

Nomis

NOMIS:

Beemster kaas, verleidelijk lekker. Deze woorden kwamen in Nomis op toen hij een track van Frank Williams & the Rocketeers voor de eerste keer zijn gehoorgang hoorde binnendenderen. Wat een bite, en die nasmaak! Sjongejonge, van een dergelijk lekker stukje muziek had Nomis nog nooit mogen smikkelen. Dat smaakt naar meer!
Pempempeeempempeeem… tiedeliedeteletelieeet…you don’t have to be blind, to be in the dark! Nomis gegroeide op met een grote broer die alle tracks van Metallica naspeelde op bas. Na het horen van deze vieze gruizige funktrack belandden pardoes alle rock cd’s op de bovenste plank. Er moest ruimte gemaakt worden goddomme, en wel nu! Nomis’ ogen waren geopend, halleluja! A blind man can see! Elk stukje muziek dat Nomis’ deed verleiden tot het verschrikkelijk vals ‘meezingen’ en het doen van een ‘dansje’ werd aangeschaft. Muziek genre? Nooit van gehoord! Het avontuur begon met de obsessie voor de saxofoon en al het andere waar doorheen moest worden geblazen (behalve panfluiten, daar krijgt het gehele Soil Convention collectief rode vlekken van in hun nek). Grant Green, Cannonball Adderley, holy FunkJazz! Of JazzFunk, whatever…Dichterbij huis werd Lefties Soul Connection gevonden, verder van huis Linda Lewis. NuSoul artiesten zoals Jamie Lidell en Sharon Jones & the Dap Kings werden toegeschreeuwd op festivals. Afrofunk artiesten als de Budus Band en Chico Mann werden aanbeden. Nomis rockt elke dansvloer met vieze vette beats, breaks en gruizige funk totdat je struikelt over je losse veters. Neem klittenband schoenen mee!

Djeep

DJEEP:

Na jaren van statische punk zag Soil Convention lid Djeep een nieuw licht; de collabo tussen Ice-T en Curtis Mayfield bracht hem bij de Soul. Vervolgens begon Djeep zich in het oude vinyl te verdiepen, en sleepte daarbij een grote voorraad heftige soul naar de voorgrond. Dit alles was een aanvulling op Djeeps’ breed gewortelde smaak die van Pop, Disco en Rock tot Jazz is vertakt. Als vaste klant van Good Times Alkmaar wist Djeep zijn stoffige vingers op veel, heel veel James Brown, Marvin Gaye, Wilson Pickett en Aretha Franklin te leggen. Naast de gruizige dubbelaars en prachtige fotocovers beheert Djeep bovendien een zeer frisse verzameling 7-inches. Get ready to Rumble..!

Sub

SUB:

Party people.. its' gon' get funky..yeahhh... Sub is de partycrasher van de crew. Funky als gorgonzola. Van twee muziek liefhebbende broers kreeg hij vele muzieksoorten met de paplepel naar binnen, van Prince en Madonna tot Public Enemy en Tribe Celled Quest. En dan nog de klazieke insteek van zijn ouders. Zelf probeerde hij zijn terrein te verdedigen met onder andere Talking Heads. De drie vonden elkaar uiteindelijk in elkaars crates, wat resulteerde in gezamenlijke liefdes voor Marvin Gaye, 24 Carat Black, Herbie Hancock, Freestyle Fellowship en veel en veel meer. Ook de invloeden van een plaatselijke muziekwinkel komen terug in zijn playlists. Sub rockt de meest uiteenlopende shit, met als doel mensen mee te krijgen op zijn muzikale trips, die doorreizen van soul naar disco tot hiphop en funk.. Ook bezoekt hij zeer regelmatig concerten, gewapend met een camera. Vele muzikale helden zijn op die manier op de gevoelige plaat gezet, en ongetwijfeld hebben ze Sub eerder die avond zien losgaan op hun tracks.

INFO

Voor meer info of bookingen neem contact op met

Nomis van Leeuwen
tel:06-44066417
e-mail:nomisvanleeuwen@hotmail.com

hyves

soilconvention.hyves.nl